luni, 10 februarie 2014

FOTOGRAFII SI FILMULETE / SLUJBA DE HRAM / SFANTA LITURGHIE ARHIEREASCA / 10 FEBRUARIEPe 10 februarie Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Haralambie. Acesta a trăit pe vremea împăratului roman Septimiu Sever (193-211), propovăduind credința în cetatea Magnesia, unde a și fost hirotonit episcop. La o vârstă înaintată a fost arestat și a suportat chinuri greu de imaginat pentru a se lepăda de Hristos. Cu toate acestea, nu s-a îndepărtat de credință, ci a reușit să îi aducă și pe alții, inclusiv pe fiica împăratului.
În final, Episcopul Haralambie a fost condamnat la moarte prin decapitare, dar a murit în temniță, înainte de a i se tăia capul, la începutul secolului III.
În Constanţa, biserica noastră şi-a serbat şi în acest an Hramul „Sfântul Haralambie” . 
Sfanta si dumnezeiasca Liturghie arhiereasca a fost ofiata de IPS Teodosie al Tomisului impreuna cu secretarul Sf Sinod al Bulgariei PS Naum de Stabiiski alaturi de un sobor de preoti si diaconi. Raspunsurile liturgice au fost date de Corala Armonia.
Ca semn de cinstire a sărbătorii, încă de vineri, 7 februarie, la biserica din Constanţa, a fost adusă spre închinare icoana Maicii Domnului, de la mănăstirea Hadâmbu.
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu este făcătoare de minuni datorită mirului care izvorăște și vindecărilor petrecute cu cei care s-au rugat cu credință. Icoana Maicii Domnului a fost pictată în anul 1938, de către preotul Octavian Zmau, din Roman și donată mănăstirii de către ieromonahul stareț Iov Mazilu. În anul 1960, când starețul a fost alungat de autorități, icoana din Biserica Schitului a fost așezată într-o raclă, în Sfântul Altar, unde a rămas vreme de 32 de ani.


ARTICOLE DIN PRESA SCRISA LOCALA
                                            Fotografie

PREDICA IPS TEODOSIE                                                           

                                        Fotografie

                                                   

                                                 


                                                           

                                    

                                    

                                    

 Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu