Powered By Blogger

miercuri, 13 februarie 2013

Sa avem curajul si indrazneala (nerusinarea) de a alerga la Dumnezeu chiar de am pacatui zilnic "de saptezeci de ori cate sapte", fara a pierde nadejdea iertarii noastre !

A fi crestin presupune sa-ti asumi un anumit mod de viata , avand constiinta ca Dumnezeu te calauzeste in toate caile vietii si ca numai in comuniune cu ceilalti putem ajunge la desavarsire. Pentru a ajunge la aceasta convingere este nevoie doar sa pasim pe acest drum : " Fa tu primul pas , si Dumnezeu va face apoi zece impreuna cu tine ! " ( Sfantul Isaac Sirul ) . Nu este suficient sa te declari crestin ORTODOX , caci identitatea de crestin nu este data numai de marturisirea credintei . Parintele Paraian Teofil ne asigura : " Cand ai credinta in Dumnezeu , Dumnezeu este pe primul plan in viata si in inima . Si apoi celelalte decurg din asta . " Rugaciunea este vorbirea ( tainica ) continua cu Dumnezeu , a relatiei noastre sincere , dezinteresate , prietenesti cu Dumnezeu . Spunea cineva pe un topic , mi se pare pe la " Generalitati ", ca de ce Dumnezeu nu vorbeste cu noi . Adica userul respectiv simtea rugaciunea ca un simplu monolog . Inclin sa-i dau dreptate , pentru ca aceasta nemultumire , ca sa-i spun astfel , apare atunci cand rugaciunea este facuta doar cu gura , din obligatie , dintr-o frica copilareasca , cand mintea se afla complet in alta parte , si nu in ultimul rand cand rugaciunea , programul de rugaciune , este facut haotic , lipsind indrumarea Duhovnicului . Rugaciunea ocazionala , facuta doar la necaz , la boala sau pentru obtinerea unor rezultate bune la examene sau mai stiu eu ce , este pierdere de timp si denota o lipsa de respect ce trebuie sa-l avem fata de Creatorul nostru , fata de Cel ce ne-a daruit Viata . Teofil Paraian , aminte intr o conferinta de a sa cam asa : "Rugaciunea este indispensabila oricarei vieti crestine . Asta ca te pune in raport direct cu insusi Dumnezeu , te poti privi ca intr-o oglinda la lumina lui Dumnezeu " . Sa vorbim cu DUMNEZEU ! Rugaciunea este un aspect extrem de vital al unei umblari sanatoase cu Dumnezeu . Daca e sa ma refer la relatia mea cu Dumnezeu , rugaciunea este elementul care imi aduce cea mai mare satisfactie si bucurie . Putem vorbi cu Dumnezeu , oricand , oriunde , in orice stare am fi , fie ca trecem prin ispita , fie ca suntem coplesiti de bucurie . Psaltmistul ne indeamna sa ne " varsam inimile " inaintea lui Dumnezeu . Sa folosim intreaga paleta de rugaciuni daruite de ORTODOXIE ( de adorare , de marturisire , de multumire , de cerere ) , dar atunci cand ne rugam sa o facem cu incredere , dragoste si ( repet ) sa o facem sub indrumarea Duhovnicului . In cele viitoare ma voi opri putin asupra acelor categori de rugaciuni enumerate ceva mai sus : de adorare , marturisire , multumire si de crerere ) . Hristos a Inviat !
__________________
 
Doamne Iisuse grăbește-ne spre Tine pe toți – și grăbește și Tu spre noi spre fiecare. Căci oricâte nevoi am avea cu toții, cea mai urgentă o avem de Tine, fiecare.
Amin!

Blogul tuturor iubitorilor de Dumnezeu

2 comentarii:

  1. BUNA ZIUA TUTUROR :VA SCRIU PE SCURT GANDURILE MELE CARE SUFLETESTE MA RANESC SI NU POT SA CRED CA EXISTA ATATA RAUTATE DE OAMENI PE PAMANT ;VA SCRIU DIN GERMANIA -LA SERVICIU SANT MEREU DISCRIMINATA DIN PARTEA COLEGELOR DA SANT CETATEAN ROMAN NU ? SE DA DE INTELES DE CE ? SI IMI MERGE PROST PENTRU CA CRED SI AM VAZUT CUM COLEGELE UNELE FAC FARMECE ARUNCA CU TOT FELUL DUPA MINE CHIAR SI PIPER : CEVA FRUNZE USCATE ETC :: APOI SUPARAREA ESTE CA ATUNCI CAND MA SIMT EU RAU SE SIMTE SI FATA MEA ; SI ESTE LA FACULTATE CHIAR IERI M-A SUNAT SI ERA SRESATA SI CICA E PREA MULT DE INVATAT LA CARE EA NU S-A PLANS NICIODATA DOAR CAND EU MA SIMT RAU DIN CAUZA CELOR CE MI SE INTAMPLA MIE ETC ASTEPT UN RASPUNS DIN PARTEA CELOR CARE MA POT AJUTA CUM SA SCAP DE TOATE RELELE ATAT MIE CAT SI FAMILIEI DOAMNE AJUTA

    RăspundețiȘtergere
  2. SOPOVEDANIE DUPA INDREPTARUL DE SPOVEDANIE TOATA FAMILIA LA UN PREOT ORTODOX SI DUPA ACEEA STABILITI CU EL IN CONTINUARE CE TREBUIE SA FACETI.
    Un post binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere