Powered By Blogger

duminică, 10 februarie 2013

Fotografii - Sfanta Liturghie de Hram - Sf.Haralambie10 feb

http://www.reporterntv.ro/stire/moastele-sfintilor-serafim-de-sarov-si-haralambie-si-au-fost-depuse-la-biserica-sfantul-haralambie-din-cartierul-tomis-nord

http://www.radiodobrogea.ro/11575-cuvantul-ps-longhin-de-banceni/

http://www.radiodobrogea.ro/11574-predica-la-pida-talantilor-si-sf-haralambie/

Orice sărbătoare este un moment de înălţare sufletească pentru un creştin pentru că ne întâlnim cu Dumnezeu.
Astăzi a fost o mare sărbătoare pentru Biserica Sfântul Haralambie . Iată, Bunul Dumnezeu ne-a învrednicit să avem o slujbă deosebită prin faptul că PS Longhin Episcop-vicar de Bănceni (Ucraina) alături de IPS Teodosie Arhiepiscopil Tomisului au fost în mijlocul nostru şi au oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi din Constanţa şi Ucraina.Răspunsurile liturgice au fost date de Corala Armonia .

Credincioşii vor putea cinsti  sfintele moaşte până mâine dimineaţă. 


Tot astazi , de la ora 17.00 PS Longhin va susține o conferință la Casa de Cultură din Constanța. Tema conferinței este Copiii, calea spre Hristos. Intrarea este liberă.


Episcopul Longhin (fost pr. Mihail Jar) este cunoscut drept tatăl celor 400 de copii deoarece, în localitatea Bănceni, a întemeiat pe lângă o mănăstire, un așezământ unde are grijă de 400 de suflete. Dintre aceștia mai mult de jumătate sunt copii cu grave dizabilități sau SIDA. Datorită condițiilor deosebite pe care PS Longhin le oferă acestor copii, dar, mai ales dragostei părintești, acesta a fost declarat erou al Ucrainei. Ceea ce se întâmplă la Bănceni face obiectul multor reportaje media.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu