miercuri, 6 februarie 2013

Preoţii vestesc din poartă în poartă naşterea Domnului


Creştinii ortodocşi şi-au deschis casele pe 24 decembrie 2012 nu numai pentru colindători, ci şi pentru preoţii care vin să vestească naşterea pruncului Iisus. Fiecare părinte anunţă sărbătoarea în parohia lui, iar credincioşii sunt acum binecuvântaţi şi miruiţi.

ACCESATI LINKUL URMATOR PENTRU VIZIONARE VIDEO http://www.digi24.ro/stire/Preotii-vestesc-din-poarta-in-poarta-nasterea-Domnului_67581#.UNoFpRZaZUA.facebook


Credincioşii îi aşteaptă pe slujitorii Domnului cu porţile deschise. Doamna Teodora a învăţat să păstreze tradiţia şi aşteaptă în fiecare an ca preoţii să îi ofere binecuvântare înainte de Crăciun.
 SINCRON Ciprian Stanca, părinte parohia Sf. Haralambie
"Îl primim cu mare drag, dacă n-ar veni, nici n-am simţi că vin sărbătorile, că acesta este tot rostul, aşa am apucat de la părinţi, din vechime, chiar şi bunicii, şi vrem să păstrăm şi nepoţilor să moştenească mai departe acest obicei", spune doamna Teodora.
După ce le-a oferit binecuvântarea, părintele i-a îndemnat pe credincioşi să treacă şi pragul lăcaşelor de cult în ajun de sărbătoare pentru împărtăşanie.
TC IN  - "Să nu transforme naşterea lui Iisus intr-un obicei de a face cadouri şi de a nu merge la sfânta biserică", a spus Ciprian Stanca, părinte la parohia Sf. Haralambie din Constanţa.
Vestirea naşterii Domnului a început, în oraşe, încă de acum o săptămână. Preoţii spun că au trecut deja pragul a peste 600 de case. După ce au primit sfânta binecuvântare, credincioşilor nu le mai rămâne decât să se bucure de sărbătoarea Crăciunului alături de familie şi de cei dragi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu