Powered By Blogger

luni, 11 februarie 2013

CONFERINŢA susţinută de către PS Longhin la Casa de Cultură din Constanța. - Când alini durerea unui copil orfan, alini durerea lui Hristos! 10 feb

”Iubiți-L pe Dumnezeu și Iubiți-vă țara”



Finalul de săptămână a prilejuit credincioșilor din Constanța o întâlnire de suflet cu Episcopul Longhin de Bănceni – Ucraina. Răspunzând invitației IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și a părintelui Ciprian Stanca, parohul bisericii Sf. Haralambie, PS Longhin a participat la o serie de evenimente duhovnicești.

Astfel, sâmbătă seara, la sosirea delegației străine, aceștia au adus la biserica constănțeană moaștele Sf. Serafim de Sarov și ale Sf. Longhin spre închinarea sutelor de credincioși care i-au întâmpinat.
Ziua de duminică a început cu oficierea Sfintei Liturghii de către cei doi ierarhi, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, la biserica Sf. Haralambie, care-și sărbătorește și hramul în această zi.

Cu toate că vremea a fost destul de mohorâtă, sute de credincioși au participat la slujbă, împărtășindu-se din frumoasele cuvinte de învățătură pe care IPS Teodosie și PS Longhin le-au adresat. „Iubiți-L pe Dumnezeu și Iubiți-vă țara”, a fost îndemnul oaspetelui care a ținut să menționeze că, ori de câte ori trece granița, se simte acasă.
În încheierea Sf. Liturghii, IPS Teodosie a primit, în numele constănțenilor, o icoană a Maicii Domnului de le delegația ucraineană.

După amiaza zilei de duminică a continuat cu conferința “Copiii-cale spre Hristos”, susținută de către PS Longhin la Casa de Cultură din Constanța. În fața a peste opt sute de spectatori, Episcopul de Bănceni a vorbit despre minunata sa lucrare de suflet - cei 400 de copii orfani pe care i-a înfiat. Dragostea pentru copii, aidoma dragostei pentru Hristos, este cea care le incălzește sufletele viețuitorilor  de la mănăstirea Bănceni care au grijă, zilnic, de acești îngeri, jumătate dintre ei fiind suferinzi de SIDA sau de grave dizabilități fizice.
“Când alini durerea unui copil orfan, alini durerea lui Hristos” a explicat  cel pe care mass-media l-a numit „tată pentru 400 de suflete”.  PS Longhin le-a spus, totodată, constănțenilor și resortul care l-a determinat să facă această lucrare socială colosală: „nu am strâns acești copii lângă mine, i-am strâns lângă Hristos”.
IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului i-a mulțumit în numele tuturor credincioșilor, Episcopului Longhin pentru această lecție de viață, pentru acest exemplu viu și pentru bucuria pe care a sădit-o în inimile tuturor celor care timp de două zile s-au împărtățit din cuvintele ierarhului de Bănceni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu