Powered By Blogger

sâmbătă, 9 februarie 2013

Fotografii SLUJBA VECERNIEI UNITA CU LITIA SI PRIVEGHEREA CU PRILEJUL HRAMULUI



Moaștele Sfântului Serafim de Sarov, ale Sfântului Longhin Sutaşu , precum 
si o frumoasa icoana A Maicii Domnului, au ajuns, pe 9 februarie 2013 orele 17,00 în timpul Privegherii.Sfintele moaște au fost aduse din Ucraina de Episcopul vicar de Bănceni, Preasfințitul Longhin și  întâmpinate de IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului.   Credincioșii le vor putea cinsti  până luni dimineaţă...

Programul liturgic dedicat hramului a început sâmbătă seara, cu slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată de Episcopul vicar de Bănceni, Preasfințitul Longhin ,  de IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului împreună cu un sobor de preoţi din Constanţa şi Ucraina. Credincioşii au participat la această sărbătoare cu evlavie, aducând în sfântul lăcaş făină, untdelemn şi pâine pentru a fi binecuvântate în cadrul slujbei de seară.

Duminică de la ora 17:00 la Casa de Cultură din Constanța, Preasfințitul Longhin va susține conferința Copiii, calea spre Hristos .Ierarhul de origine română a fost declarat erou național al Ucrainei, pentru că a înființat așezământul social de la Mănăstirea Bănceni, unde are grijă de 400 de copii. Mai mult de jumătate dintre ei sunt abandonați , sunt cu grave dizabilități sau bolnavi de SIDA.
Intampinarea Preasfintitului Longhin





   





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu