Powered By Blogger

sâmbătă, 4 mai 2013

" Veniţi de luaţi Lumină!" Slujba Învierii Domnului, Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos care se săvârşeşte în faţa bisericii, urmată de înconjurarea bisericii cântand imnul Hristos a Inviat!

" Pipaiti-Ma si vedeti ca duhul nu are carne si oase precum Ma vedeţi pe Mine ca am."( Luca 24 : 39)
" Pace vouă! "( Luca 24 : 37) este salutarea Domnului şi Dumnezeului nostru inviat către ucenicii adunaţi în Ierusalim. De ce această salutare? Mântuitorul nostru ştia că deşi ucenicii credeau în învierea morţilor şi în viaţa ce va să vină, totuşi ei se temeau de confruntarea cu cineva care atunci a înviat din morţi. Cel care a înviat era acelaşi Invatator pe care ei îl urmaseră pe drumul cumplit al răstignirii, acelasi Domn care murise pe cruce, fusese pogorat după ea si îngropat într-un mormant nou. Ei se temeau de capeteniile preotilor si de fariseii care spusesera lui Pilat:" Doamne, ne-am adus aminte ca amagitorul Acela a spus, fiind încă in viata: După trei zile Ma voi scula."( Matei 27 : 63) si de ceea ce puteau ei sa facă urmatorilor lui Hristos.
Acum in mijlocul lor stătea Iisus cel Inviat. Ce uimire si bucurie! Ce frica, emoţii si apoi curaj i-a cuprins pe ucenici atunci când au văzut si pipait pe Mantuitorul pe care ei îl ingropasera trei zile mai înainte. Salutarea lui Hristos, " Pace vouă!" rasuna peste veacuri, coborand dulce peste urechile urmasilor lui Adam si ai Evei, indemnand oamenii sa trăiască in pace si sa-L marturiseasca pe Hristos asa cum a facut Apostolul Toma:" Domnul meu si Dumnezeul meu!" (Ioan 20 : 28).
Moartea a fost distrusă de Hristos Dumnezeul nostru, iar Invierea Sa este fundamentul credintei noastre. Primii credinciosi au trăit impreuna cu apostolii, auzind mărturia lor. După moartea lor, ucenicii lor au mărturisit credinta si asa pana in ziua de astăzi. In scurta noastra viata pamanteasca sa avem credinţă, iubire si nadejde in Hristos, fiecare, dar impreuna in Biserica noastra, care este Mireasa lui Hristos cel Inviat din morţi, " moartea pe moarte calcand". Când greşim sa ne indreptam si sa ne ridicam. Când ne greseste aproapele sa-l iertam si asa vom primi Pacea lui Dumnezeu, atât de dorita si totuşi neinteleasa de mintea omeneasca!

Vă aşteptăm cu mult drag în Sfânta Biserică să luaţi parte la Bucuria Învierii Domnului Dumnezeu şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos!

UN PASTE BINECUVANTAT!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu