Powered By Blogger

joi, 2 mai 2013

Saptamana Mare, sarbatorita cu lacrimi in ochi pe strazile din Oradea. Scena drumului spre Golgota

In saptamana patimilor, o trupa de actori din Oradea a pus in scena actul rastignirii lui Iisus, chiar pe strazile orasului!
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/saptamana-mare-sarbatorita-cu-lacrimi-in-ochi-pe-strazile-din-oradea-scena-drumului-spre-golgota.html

Saptamana Patimilor, Oradea - 4Saptamana Patimilor, Oradea - 3Saptamana Patimilor, Oradea - 2


De la soldatii romani si comandantul lor, Pilat din Pont, pana la mironosite si mama lui Iisus, culminand cu insusi Mantuitorul totul a fost interpretat cat se poate de real.
Spectacolul i-a impresionat pana la lacrimi pe credinciosi. Desi totul a fost doar o reprezentantie dramatica, va avertizam ca urmeaza imagini care va pot afecta emotional.
Chiar daca aceste imagini au fost dure si greu de urmarit, pentru ca reamintesc de umilintele la care a fost supus Mantuitorul in drumul spre Golgota, sute de credinciosi, dar si curiosi s-au strans in piata din centrul orasului ca sa le urmareasca. Actorii au intrat atat de bine in pielea personajelor, incat spectatorii au fost impresionati pana la lacrimi.
" - Dumnezeu sa fie laudat ca numai asa imi tremura si oasele in mine...nu am vazut asa ceva in viata mea. Asa o fost, Domnul Iisus cand l-au rastignit. Au arat aici la toata lumea sa vada ce o suferit Domnul Hristos pentru ei"
Denumita generic Drumul Crucii, procesiunea a avut drept scop reamintirea calvarului la care a fost supus Mantuitorul si sacrificiul suprem pe care l-a facut pentru omenire.
In aceasta saptamana, scena patimilor va prinde viata si in Arad, Deva, Hunedoara si Timisoara.

Sursa: Pro TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu