sâmbătă, 28 decembrie 2013

Moment de sarbatoare in Arhiepiscopia Tomisului
Joi, 12 decembrie,  IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a săvârşit Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală a Tomisului împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. După Sfânta Liturghie a oficiat slujba de Te Deum cu ocazia aniversării zilei de naştere a Ierarhului Tomisului.

Născut în anul 1955 în localitatea Dorna Arini, jud. Suceava, IPS Teodosie a absolvit facultatea de Teologie în anul 1980, șase ani mai târziu intrând în învățământul universitar, la Facultatea de Teologie din București. În anul 1999 a obținut titlul de Doctor în Teologie, iar din anul 2005 este și Doctor în Muzică.

Din anul 1994 a devenit episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, data de 8 aprilie 2001 reprezintă ziua în care a fost instalat în scaunul de Arhiepiscop al Tomisului. Timp de zece ani, din anul 2002, a fost decan al Facultății de Teologie „Sf. Ap. Andrei” (Universitatea „Ovidius”), iar din aprilie 2012 este Prorector cu relații internaționale și studenți străini (Universitatea „Ovidius”).Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu